Bałagan w Eaton Nigelli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietany 36%

    300 ml
  • truskawek

    800 g
  • bez

    10 małych
  • cukru

    3 łyżki
  • octu balsamicznego

    2 łyżki
  • cukru pudru

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Kroimy je w dosyć małe kawałki. Wkładamy do miski razem w cukrem i octem. Dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niej truskawki oraz pokruszone w spore kawałki bezy. Mieszamy. Przekładamy do pucharków. Wierzch dekorujemy pokrojonymi truskawkami
Przepis pochodzi z programu \"Nigella Ekspresowo\" warty polecenia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 19.11.2011 09:05
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat