Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany zapiekane z farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 35 dkg
pomidory 3-4 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
bakłażan
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany zapiekane z farszem

Bakłażany umyć, przekroić na pół, wydrążyć w środku z pestek, cebule posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, pomidory pokrojone w kawałki. Wymieszać wszystko razem, dodać sól i pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać razem. Nadziewać bakłażany farszem, posypać każdy po wierzchu serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 minut w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.11.2011 22:32
Wspaniale wyglądają.
justyna111 11.09.2010 11:27
fajny pomysł
Lidia11 10.09.2010 19:07
super
cichor 28.08.2010 21:38
pychota :)
Agnieszka_B 27.08.2010 15:10
Super pomysł:)
Kate131 27.08.2010 08:23
pyszności
meredith 27.08.2010 07:18
fajny
Margo1 27.08.2010 06:28
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak