Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z jogurtem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
ząbki czosnku 4
cebule 2
imbir 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
jogurt 1 szklanka
sól i pieprz
olej
masło 2 łyżki
cukier 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z jogurtem

Rozgrzek piekarnik do 180 stopni.Bakłażany pokrój w grube plastry ,posyp solą,zostaw na poł godziny.Potem opłucz.Ułóż na blasze i wstaw na 8 min do piekarnika.Po ostudzeniu pokrój w kostkę.
Smaż na patelni czosnek,cebulę ,posiekany imbir.Dodaj masło,kmin,i kolendrę utłuczoną bądź mieloną.,smaż ok 5 min.Dodaj bakłażany,sól i cukier.Duś 6 min.Zestaw z ognia wlej jogurt.Podawaj z ryżem lub bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak