Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
serek homogenizowany 100 g
twaróg wędzony 100 g
natka pietruszki
sól
pieprz
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany faszerowane

Kroki postępowania

1
Bakłażany myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek.
Krok 1 - bakłażany faszerowane foto
2
Pomidora obieramy ze skórki i razem z cebulą kroimy bardzo drobno. Dodajemy jajko, twaróg wędzony, serek homogenizowany (koniecznie nie słodki) i przyprawy. Mieszamy razem.
Krok 2 - bakłażany faszerowane foto
4
Uzupełniamy bakłażany farszem, na wierzch kładziemy trochę pomidora z cebulką
Krok 3 - bakłażany faszerowane foto
5
Posypujemy pociętą pietruszką i zapiekamy 45 minut w 180'C.
Smacznego!
Krok 4 - bakłażany faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 06.09.2015 13:54
Jeszcze takich bakłażanów nie próbowałam :)
Hania/halyna 02.09.2015 21:11
pyszne, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak