Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany duszone z cielęciną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cielęcina bez kości 20 dag
papryczka chilli 2 szt
oliwa 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
wino białe wytrawne 3 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany duszone z cielęciną

Kroki postępowania

1
Bakłażan pokroić w paski, posolić i lekko obsmażyć na oliwie.
Krok 1 - Bakłażany duszone z cielęciną foto
2
Wrzucić zmielone mięso i pokrojone papryczki chilli oraz przyprawy.
Krok 2 - Bakłażany duszone z cielęciną foto
3
Podlać chochelką wody i dusić do miękkości.
Krok 3 - Bakłażany duszone z cielęciną foto
4
Wlać śmietanę wymieszaną z winem i podać z ugotowanym ryżem.
Krok 4 - Bakłażany duszone z cielęciną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 06.11.2014 11:31
bardzo apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak