Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażanowe talarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól 1 szczypta
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia
majonez 2 łyżki
kwaśna śmietana 2 łyżki
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażanowe talarki

Bakłażana pokroić w plastry i posypać solą. Odstawić na 20 min. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Podawać z sosem przygotowanym wg. przepisu na opakowaniu ale z dodatkiem śmietany i majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.11.2012 09:29
fajny przepis !
MAR3STA 12.06.2012 22:36
super
Łukasz15 20.01.2012 19:38
smaczne
mela251
mela251 14.01.2012 14:09
super pyszne
Ania67 18.10.2011 14:05
przepadam za bakłażanami
Seba 06.10.2011 09:29
smaczne
Misiabe 12.05.2011 09:04
Uwielbiam takie bakłażany
szyba 12.05.2011 08:19
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak