Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan ze szpinakiem z patelni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
bakłażan 1/2 szt
szpinak 1 garść
masło 1/2 łyżeczki
oliwa 1/2 łyżeczki
brukselka 3 szt
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan ze szpinakiem z patelni

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przecinamy je na pół.Pieczarki kroimy w plasterki. Bakłażan kroimy w plasterki solimy i odstawiamy , po ok 10 min płuczemy go i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masełko i oliwę podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy pokrojone pieczarki i bakłażan podsmażamy. dodajemy szpinak i na końcu brukselkę. Na środek wbijamy jajo. Całość solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Nakrywamy aby jajko ścięło się . Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 23.10.2013 15:04
super ten bakłażan
Mniam 23.10.2013 13:58
Jak patrzę na to danie to robię się głodna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak