Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan zapiekany z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 4 plastry
pomidor 4 plastry
mozzarella 4 plastry
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan zapiekany z mozzarellą

Bakłażana solimy z obu stron, zostawiamy na kilkanaście minut, po tym czasie wycieramy warzywo do sucha ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy grubą żeliwną lub teflonową patelnię, kładziemy na niej plastry bakłażana i pomidora i smażymy z obu stron. Gdy pomidor będzie już brązowy, kładziemy po jednym plasterku na każdy plaster bakłażana. Następnie na pomidora kładziemy po plasterku mozzarelli i przykrywamy pokrywką, Po kilku sekundach (gdy ser się rozpuści), doprawiamy solą i pieprzem i podajemy od razu do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.03.2012 22:36
smaki jesienie
gusia1000 10.01.2012 14:39
Takie lekkie jedzenie.
Renia1 08.11.2011 18:08
nigdy nie jadlam baklazanu ale twoj wyglada zachecajaco
banditka 25.10.2011 09:26
oj smak lata :)
Lotar 13.10.2011 22:01
super :-)
BernadettaP 06.10.2011 22:20
Treonina: taki bakłażan smakuje pysznie :-)
treonina 06.10.2011 22:16
ciekawe jak to smakuje :-)
treonina 06.10.2011 22:16
ciekawe jak to smakuje :-)
Jarlin 06.10.2011 21:30
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak