Bakłażan z polentą w pysznej sałatce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polenta

    4 łyżki
  • masło

    1 łyzeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • bakłażan

    1/2 szt
  • papryka

    1/4 szt
  • szczypior

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej lniany

  • winogrona

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garneczku zagotowujemy wodę lekko osolona wsypujemy polentę mieszamy tak długo aż zacznie odchodzić od boków garnka . Dodajemy masło -mieszamy . Wykładamy ją do płaskiego pojemnika chłodzimy .Następnie zimną kroimy na trójkąty . Bakłażana kroimy w plastry kropimy oliwą i grillujemy na patelni grillowej ,lekko solimy . Paprykę czerwoną siekamy drobno. Na talerzu układamy plastry bakłażana ,polentę .Dodajemy pokrojona paprykę i szczypior. Ozdabiamy winogronem. Kropimy olejem lnianym ,doprawiamy solą morska i pieprzem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 26.09.2012 14:15
mała przekąska.
Betka 26.09.2012 10:47
super;)
iwa643 26.09.2012 10:09
dietetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat