Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z oliwkami i kaparami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
oliwki zielone kilka sztuk
kapary 2 łyżki
pomidory 2 sztuki
sól i pieprz
oregano
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z oliwkami i kaparami

Bakłażany kroimy w kostkę, smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojoną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilę, po czym dodajemy resztę składników. Doprawiamy i dusimy przez parę min. Podajemy z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak