Bakłażan z grilla nadziewany kaszą gryczaną tofu i miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • mięta

  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • boczek

    3 plastry
  • cebula

    1 sztuka
  • tofu

    1 opakowanie
  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • olej

    4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bakłażan z grilla nadziewany kaszą gryczaną tofu i miętą foto
Kaszę gryczaną gotujemy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek, dodajemy sól, pieprz, miętę pokrojoną, bazylię, oregano i marynujemy
Krok 2 - Bakłażan z grilla nadziewany kaszą gryczaną tofu i miętą foto
Grillujemy około 5 minut. Bakłażan przecinamy i wydrążamy środek, solimy i odstawiamy na pół godziny. Grillujemy około 10 minut. Miąższ z bakłażana smażymy na patelni, dodajemy do niego kaszę, przesmażoną cebulkę, i paprykę pokrojona w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, i dodajemy pokrojoną miętę około 2 łyżki. Boczek przesmażamy i dodajemy do farszu.
Krok 3 - Bakłażan z grilla nadziewany kaszą gryczaną tofu i miętą foto
Napełniamy bakłażana, dekorujemy pomidorkami koktajlowymi, tofu pokrojonym na kostki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 28.04.2017 09:45
smaczna propozycja
IZABELA29 14.10.2016 12:52
pyszne danie
Seba 09.10.2013 09:58
pięknie i smacznie
romanrafal 10.03.2013 12:11
smaczne,zdrowe,kolorowe
Kate131 05.03.2013 12:51
świetny pomysł i na pewno bardzo dobry smak
rjustysia 04.03.2013 23:18
Wspaniale kolorowe danie :)
Bernadeta1 31.01.2013 19:52
jak zawsze bardzo kolorowo i smacznie
Alex_M 26.01.2013 11:37
chetnie bym wyprobowala baklazana, ale troche sie go boje ;)
alaaa 23.12.2012 22:17
masz śliczne zdjęcie, zapowiada się smacznie
Beata23 08.12.2012 11:15
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat