Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
kapary jako dodatek
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan po włosku

Bakłażan kroimy w plastry, smarujemy z obu stron oliwą i smażymy na patelni. Pomidory , filety anchois kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem wedle uznania
. Podajemy bakłażana posypanego mieszanką z pomidora i anchois (kaparami).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.07.2011 12:06
lubię bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak