Bakłażan panierowany podawany z mini omletem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto
Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Następnie plastry bakłażana moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Krok 2 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto
Z pozostałego po maczaniu jajka smażymy omlety, które następnie dzielimy na pół, zwijamy w rulon i układamy na plastrze bakłażana. .
Krok 3 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto
Całość przebijamy wykałaczką. Podajemy z ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 20.03.2013 08:09
super pomysł, oj zjadłoby się :D
Katarzyna/kate1980 14.03.2013 20:44
uwielbiam takiego bakłażana
Adamorek 11.03.2013 11:55
ładnie choć prosto podany
aneta2208 11.03.2013 11:05
Robiłam z bułka ale też czasmai smażę z samymi przyprawami :)
aisoglam 11.03.2013 10:34
Bajecznie wyglądają te bakłażany.
caralajna 11.03.2013 07:39
świetnie wygląda
Laila2786 11.03.2013 00:10
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat