Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan panierowany podawany z mini omletem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan panierowany podawany z mini omletem

Kroki postępowania

1
Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Następnie plastry bakłażana moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Krok 1 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto
2
Z pozostałego po maczaniu jajka smażymy omlety, które następnie dzielimy na pół, zwijamy w rulon i układamy na plastrze bakłażana. .
Krok 2 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto
3
Całość przebijamy wykałaczką. Podajemy z ketchupem
Krok 3 - Bakłażan panierowany podawany z mini omletem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.03.2013 08:09
super pomysł, oj zjadłoby się :D
Katarzyna/kate1980 14.03.2013 20:44
uwielbiam takiego bakłażana
Adamorek 11.03.2013 11:55
ładnie choć prosto podany
aneta2208 11.03.2013 11:05
Robiłam z bułka ale też czasmai smażę z samymi przyprawami :)
aisoglam 11.03.2013 10:34
Bajecznie wyglądają te bakłażany.
caralajna 11.03.2013 07:39
świetnie wygląda
Laila2786 11.03.2013 00:10
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak