Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany pomidorami - zapiekany z serem pleśniowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
pomidor 1 duży
cebula 1 duża
ser gorgonzola
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 1-2 łyżki
jogurt naturalny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany pomidorami - zapiekany z serem pleśniowym

Bakłażana umyć i ponacinać wzdłuż na kilka plastrów - nie rozcinając do końca.
Plastry w środku posmarować oliwą, posypać ziołami, solą i pieprzem.
Pomidory, cebulę i czosnek pokroić w plasterki i powtykać je między plastry bakłażana - dołożyć grubo pokruszony ser pleśniowy.
Całość owinąć w naoliwiony arkusz alu-folii i zapiec w gorącym piekarniku.

Można upiec na grillu.

Upieczonego bakłażana podać z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 29.12.2012 10:04
mniam mniam
Goya 29.12.2012 00:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak