Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baklazan nadziewany kasza jaglana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
kasza jaglana 1/2 szklanki
papryka czerwona 1/2
cebula 1 mala
jogurt grecki 2 lyzki
ząbki czosnku 1-2
sól do smaku do smaku
natka pietruszki do posypania
parmezan starty
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Baklazan nadziewany kasza jaglana

Baklazana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy srodek i siekamy miąższ.Lodeczki baklazana lekko solimy. Posiekana cebule szklimy na dwóch lyzkacj oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojona czerwona paprykę i przecisniety przez praske czosnek.Dusimy chwile, dodajemy miąższ z baklazana. Dusimy jeszcze chwile az warzywa zmiekna. Dodajemy ugotowana kasze, posiekana pietruszkę i doprawiamy sola i pieprzem.Nadziewamy farszem lodeczki baklazana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. posypujemy parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2016 17:04
Ciekawe danie.
Jagódka77 19.03.2015 13:23
dawno nie jadłam bakłażana, ten wygląda smacznie
Wacław 17.03.2015 11:28
pyszne danie,lubie bardzo bakłażana
AgaS10 17.03.2015 08:57
Zjadłabym takie danie :)
Maridka19 17.03.2015 08:10
ale pyszniutkie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak