Baklazan nadziewany kasza jaglana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1
  • kasza jaglana

    1/2 szklanki
  • papryka czerwona

    1/2
  • cebula

    1 mala
  • jogurt grecki

    2 lyzki
  • ząbki czosnku

    1-2
  • sól do smaku

    do smaku
  • natka pietruszki

    do posypania
  • parmezan starty

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Baklazana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy srodek i siekamy miąższ.Lodeczki baklazana lekko solimy. Posiekana cebule szklimy na dwóch lyzkacj oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojona czerwona paprykę i przecisniety przez praske czosnek.Dusimy chwile, dodajemy miąższ z baklazana. Dusimy jeszcze chwile az warzywa zmiekna. Dodajemy ugotowana kasze, posiekana pietruszkę i doprawiamy sola i pieprzem.Nadziewamy farszem lodeczki baklazana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. posypujemy parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 08.12.2016 17:04
Ciekawe danie.
Jagódka77 19.03.2015 13:23
dawno nie jadłam bakłażana, ten wygląda smacznie
Wacław 17.03.2015 11:28
pyszne danie,lubie bardzo bakłażana
AgaS10 17.03.2015 08:57
Zjadłabym takie danie :)
Maridka19 17.03.2015 08:10
ale pyszniutkie jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat