Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan grillowany z ziołach

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan grillowany z ziołach

Bakłażana kroimy na plastry o grubości około 1 cm, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie zmywamy sól wodą ( solimy aby nie był gorzki), osuszamy. Zioła: bazylię , oregano, czosnek oraz paprykę wsypujemy do miski i mieszamy. W ziołach maczamy plastry bakłażana a następnie smarujemy go pędzelkiem nasączonym w oliwie z oliwek. Układamy na grillu i pieczemy do zaruminienia, około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 11.03.2015 12:03
Super przekąska
Seba 21.01.2015 09:14
bardzo dobry
Monika-twin 10.09.2014 02:26
Fajny przepis
Ola1young 01.09.2014 15:01
bardzo dobry,polecam
pajbek 01.09.2014 14:39
musi być pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak