bakłażan grillowany z ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy na plastry o grubości około 1 cm, solimy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie zmywamy sól wodą ( solimy aby nie był gorzki), osuszamy. Zioła: bazylię , oregano, czosnek oraz paprykę wsypujemy do miski i mieszamy. W ziołach maczamy plastry bakłażana a następnie smarujemy go pędzelkiem nasączonym w oliwie z oliwek. Układamy na grillu i pieczemy do zaruminienia, około 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magda1976 11.03.2015 12:03
Super przekąska
Seba 21.01.2015 09:14
bardzo dobry
Monika-twin 10.09.2014 02:26
Fajny przepis
Ola1young 01.09.2014 15:01
bardzo dobry,polecam
pajbek 01.09.2014 14:39
musi być pyszny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat