Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan grillowany na patelni

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 sztuki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
oregano do smaku
chili do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan grillowany na patelni

Bakłażana kroimy w grube plastry.

W miseczce mieszamy olej z przyprawami, za pomocą pędzelka smarujemy plastry przygotowana oliwą i smażymy na patelni grillowej (nie ma potrzeby dodawania dodatkowego oleju). Smażymy z obu stron.

Podajemy np. na plasterkach pomidora, posypujemy szczypiorkiem. Możemy podawać z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 22.05.2013 22:04
chciałabym spróbować
Konczi 22.05.2013 16:38
moje smaki pycha
Patty 22.05.2013 15:35
śliczne podanie!
marcia7 22.05.2013 15:13
idealna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak