Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
pomidor 2
papryka czerwona 1
cebula biała 1
masło
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany

Bakłażana umyć, przeciąć na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Posolić i odstawić na 30 minut. W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Bakłażana dokładnie opłukać i osuszyć. Nałożyć masę z warzyw. Piec w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.04.2015 12:49
bardzo pyszne danie :-)
Pani Domu 03.04.2015 07:08
smaczny pomysł
Michał2 02.04.2015 23:52
smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak