Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan faszerowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
pomidor 2 szt
mięso mielone drobiowe 500 g
koperek 1 pęczek
pieczarki 150 g
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan faszerowany

Kroki postępowania

1
bakłażan w kuchni tureckiej występuje pod wieloma postaciami, pieczony, smażony, jako pasta a nawet chipsy z bakłażana. mój będzie dzisiaj nadziewany:) przekrojonego baklażana oczyszczamy , solimy i pozostawiamy na ok 30 minut. pomidory i pieczarki kroimy w kostkę, koperek siekamy. miaszamy składniki z mięsem mielonym.
Krok 1 - bakłażan faszerowany foto
2
bakłażana opłukujemy z soli, osuszamy i nadziewamy przygotowanym farszem. przekładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy sosem pomidorowym. zapiekamy 45 minut w temp 180 stopni. smacznego:)
Krok 2 - bakłażan faszerowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 14.07.2014 13:49
fajny przepis
Cranberry 08.07.2014 22:22
pyszne jedzonko
kasienka23 07.07.2014 21:19
pyszne danie!
Aleksandra/Olcia 07.07.2014 19:26
pycha,ale wolę cukinie
Zdzisław 07.07.2014 19:17
dla mnie to smaczne danie
halina17 07.07.2014 17:45
Dobry bakłażan .
Adamorek 07.07.2014 17:01
fajnie skomponowany farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak