Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan duszony z szynką ziołami i cydrem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
szynka 200 g
natka pietruszki
koperek
szczypiorek
oregano
czosnek 1 ząbek
olej kokosowy
sól
pieprz
cydr 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan duszony z szynką ziołami i cydrem

W rondelku rozgrzać olej kokosowy. Szynkę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Bakłażana umyć, pokroić w kostkę i dodać do szynki - podsmażyć wszystko 2-3 minuty. Dodać cydr, posiekaną natkę pietruszki, posiekany szczypiorek, oregano i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przykryć przykrywka i dusić jeszcze 5-7 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 04.02.2015 22:10
dziękuję :)
Joannasz3190 03.02.2015 13:56
Pyszności :)
kanu83 03.02.2015 12:34
ciekawa propozycja
Adamorek 03.02.2015 11:45
ciekawe dodatki
mysza75 03.02.2015 11:37
jaki fajny obiadek aż chce się jeść bakłażana tez lubię
Mniam 03.02.2015 11:25
Pychotka. Lubie bakłażana. U mnie dzisiaj na obiad coś bardzo podobnego :)
Adam/ZUB3R 03.02.2015 10:53
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak