Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy pęczak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 0,5 szklanki
morele suszone 0,5 szklanki
miód 2 łyżki
cynamon do smaku
orzechy włoskie 0,5 szklanki

Porada

To pyszny deser ale nie tylko. Sałatkę tę można podać jako jedno z dań wigilijnych. Ma przyjemny, słodkawy smak i z pewnością posmakuje każdemu.

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy pęczak


Kaszę pęczak gotujemy na sypko. W tym celu należy zagotować 1 1/3 szklanki wody, lekko ją posolić, dodać oliwy i zarzucić kaszę. Gotować do miękkości. Odstawić by napęczniała. . Gdy jest jeszcze letnia łączymy ją z miodem i cynamonem. Bakalie kroimy, mieszamy razem z pęczakiem. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2014 23:45
Smacznie i zdrowo.
Anna133 05.04.2014 18:52
nigdy nie jadłam ale wygląda pysznie
gosia47-47 05.04.2014 17:58
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak