Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowo-jabłkowe babeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
cukier 10 dag
jajko 1
jabłka 2
rodzynki 5 dag
jagody goji 1 garść
orzechy włoskie 5 dag
cukier kryształ 5 łyzek
cynamon Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe
bita śmietana w sprayu

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowo-jabłkowe babeczki

Kroki postępowania

1
Z mąki, cukru, masła i jaja zagniatamy ciasto. Chłodzimy 30 min, następnie cienko wałkujemy. Wykrawamy kółka.
Krok 1 - Bakaliowo-jabłkowe babeczki foto
2
Kółka wkładamy do silikonowych foremek, dociskając boki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem wymieszanym cynamonem.
Krok 2 - Bakaliowo-jabłkowe babeczki foto
3
Posypujemy rodzynkami, jagodami goji oraz pokrojonymi orzechami. Pieczemy na złoto. Po ostudzeniu dekorujemy bitą śmietaną oraz płatkami kokosowymi.
Krok 3 - Bakaliowo-jabłkowe babeczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.05.2015 08:53
świetne te babeczki
msmariusz 05.03.2015 10:51
no filiżanki boskie, gdzie takie można kupić, z jakiej firmy?
norweska20 04.03.2015 11:05
ale apetyczne ..pycha
Mniam 04.03.2015 11:02
Nie mam specjalnych foremek na babeczki, ale robię tak jak Ty w formie na muffinki :) Tylko ja nie mam takich pięknych "filiżanek" :)
ben-ka 04.03.2015 10:18
Babeczki na bogato, apetyczne !!!
anula-d 03.03.2015 21:22
ciekawie wyglądają
IKrakowianka 03.03.2015 21:01
super babeczki!
Megg 03.03.2015 20:13
wspaniałe babeczki :-)
patryska76 03.03.2015 20:11
ciekawie wyglądają takie babeczki ;-)
as28 03.03.2015 20:08
świetne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak