Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowe zawijaski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
miód 2 łyżki
rodzynki 2 łyzki
żurawina 4 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki
czekolada gorzka 20 g
figa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowe zawijaski

Ciasto rozwinąć,po wewnętrznej stronie całe posmarować miodem.Posypać wcześniej namoczonymi bakaliami (figą, rodzynkami i żurawiną), posiekanymi orzechami i czekoladą. Ciasto zwinąć w rulon od szerszej strony. Pokroić na kawałki.
Zapiekać ok. 35-40 minut w formie na muffinki.
Wychodzi ok.9-10 zawijasków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.11.2013 23:31
super propozycja
caralajna 20.07.2013 08:50
zdecydowanie moje smaki, fajny pomysł i wykonanie
Róża1 15.07.2013 19:47
pyszne !!!!!
Pomocnik 10.07.2013 18:51
super pomysł
Marta11 10.07.2013 15:54
szybkie zawijaski
Megg 10.07.2013 15:47
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak