Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
15 dag -
kasza manna
15 dag -
margaryna
15 dag -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier
4 łyżki -
cukier waniliowy
1 opak
Przepis i sposób przygotowania Bakaliowe serce
Kroki postępowania

15 dag mieszanych bakalii:rodzynek, suszonych śliwek, suszonych moreli, suszonej żurawiny,
6 dag orzechów włoskich,
2 łyżki miodu,
łyżka soku z cytryny,
1/2 łyżeczki cynamonu.
Drobno posiekać rodzynki, morele, śliwki i żurawinę, zalać 1/2 szkl. wody i gotować ok. 5 min na małym ogniu, często mieszając. Zdjąć z ognia, dodać miód, sok z cytryny, cynamon oraz posiekane orzechy.



Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)