Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe rybki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,25 szklanki
cukier puder 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1/2 kostki
jajko 1 szt
aromat waniliowy 3-4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe rybki

Mąkę, cukier i proszek mieszamy, dodajemy posiekane masło i jajko, wyrabiamy ciasto. Dodajemy orzechy i rodzynki. Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut, następnie wykrawamy rybki, w miejsce oka włożyłam cukier kandyzowany,ale można rodzynki albo inne dostępne w domu rzeczy.Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.10.2012 19:39
fajne :)
magmonika1995 24.05.2012 21:25
super
magmonika1995 24.05.2012 21:25
super
Goya 25.12.2011 14:45
fajne
Goya 25.12.2011 14:45
fajne
Goya 09.01.2011 18:04
fajne
polly66 12.11.2010 19:58
bajeczne!! :) a w oko czekolada najlepiej,choć odrobinę:P
krzyniu1984 03.11.2010 06:10
pomysłowe :)
Ewelina45 02.11.2010 13:57
świtne
Natalia/tubisiek 02.11.2010 07:02
są świetne!!
Jolanta41 01.11.2010 18:38
Aż żal \"łowić\" i zjadać !
mehia 01.11.2010 14:47
śliczne :)
Ewa111 01.11.2010 13:37
pomysłowe ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak