Bakaliowe rybki

Bakaliowe rybki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,25 szklanki
  • cukier puder

    1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    1/2 kostki
  • jajko

    1 szt
  • aromat waniliowy

    3-4 krople
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bakaliowe rybki

Mąkę, cukier i proszek mieszamy, dodajemy posiekane masło i jajko, wyrabiamy ciasto. Dodajemy orzechy i rodzynki. Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut, następnie wykrawamy rybki, w miejsce oka włożyłam cukier kandyzowany,ale można rodzynki albo inne dostępne w domu rzeczy.Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Margo1 22.10.2012 19:39
fajne :)
magmonika1995 24.05.2012 21:25
super
magmonika1995 24.05.2012 21:25
super
Goya 25.12.2011 14:45
fajne
Goya 25.12.2011 14:45
fajne
Goya 09.01.2011 18:04
fajne
polly66 12.11.2010 19:58
bajeczne!! :) a w oko czekolada najlepiej,choć odrobinę:P
krzyniu1984 03.11.2010 06:10
pomysłowe :)
Ewelina45 02.11.2010 13:57
świtne
Natalia/tubisiek 02.11.2010 07:02
są świetne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat