Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowe brownies z daktylami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 180 g
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 60 g
cukier puder 200 g
orzechy włoskie 60 g
rodzynki 25 g
migdały 25 g
daktyle świeże 25 g
czekolada 100 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowe brownies z daktylami

W rondelku stapiam masło i czekoladę. Dodaję cukier, proszek, mąkę i dżem. Mieszam składniki do uzyskania jednolitej masy. Jajka roztrzepuje w oddzielnym naczyniu i dodaje do masy, mieszając całość delikatnie. Na samym końcu w masie lądują bakalie: namoczone rodzynki,pokrojone drobno daktyle, posiekane migdały i orzechy.

Ciasto przekładam do foremek na muffiny. Piekę 25min w 180C.

Polecam! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.08.2013 23:10
są cudowne
MagdaXXX 25.03.2013 19:04
piękne babeczki
MAR3STA 20.11.2012 18:51
super
Kas2 04.08.2012 14:23
cudownie nadziane bakaliami
BeataJ 08.07.2012 22:08
po polsku napisałam :P
BeataJ 08.07.2012 22:08
po prostu pyszne
Rafał10 02.07.2012 17:14
ooo jak dawno nie robiłam, aż nabrałam ochoty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak