Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakalie w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 500 g
migdały 50 g
orzechy włoskie 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bakalie w miodzie

Ilość składników zależy od ilości i wielkości słoików jakie chcemy zrobić. Ja zrobiłam 3 małe słoiczki, pierwszy z migdałami, drugi z orzechami włoskimi w skórce, a trzeci z orzechami bez skórki. Migdały i część orzechów zalewamy gorącą wodą i po kilku minutach obieramy. Bakalie wkładamy do słoików i zalewamy miodem. Dobrze zakręcone słoiczki wkładamy do garnka z ułożoną na dnie ściereczką, zalewamy wodą do ok 3/4 wysokości. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i ustawiamy do góry dnem, do momentu, aż wystygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 05.08.2012 08:31
super pomysł
kulinarny smak 05.08.2012 07:36
rewelacyjny pomysł również na prezent

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak