Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajgle

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 35 dkg
masło miękkie 10 dkg
drożdże świeże 4 dkg
jajko 1 sztuka

DODATKOWO

cukier 2 łyżki
mak 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bajgle

Rozmieszać drożdże w trzech łyżkach letniej wody. Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, masło, sól i drożdże. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Ciasto podzielić na osiem, równych części. Z każdego kawałka, zrobić wałek, skręcić po dwa, jak precle.
Zagotować wodę z cukrem, wkładać delikatnie do wrzątku, jak tylko wypłyną, wyjąć łyżką cedzakową. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, posypać makiem.
Piec w temperaturze 160 stopni, około 20 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.09.2016 11:31
bardzo dobre
Madzai 20.06.2016 21:24
Mniam super
ben-ka 19.06.2016 21:34
pychota!!! zjadłabym:)
kd045 19.06.2016 13:04
super przepis !
Agnieszka-87-25 19.06.2016 11:05
lubię takie
Janina 19.06.2016 11:02
Świetny przepis;))
gosia1988 19.06.2016 10:27
Pyszności, fajny przepis
gosia56 19.06.2016 09:22
na pewno pyszne;)
Iwusia 18.06.2016 23:33
umm... domowe są wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak