Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAJADERKI PIERNIKOWO ŚLIWKOWE

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 500 gram
powidła śliwkowe 3 łyzki
cukier puder 2 łyzki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki
margaryna 180 gram
kakao 3 łyzki
orzechy włoskie siekane 2 łyzki
śliwki suszone 6 szt posiekanych
wiórki kokosowe do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: BAJADERKI PIERNIKOWO ŚLIWKOWE

1/ Kruche ciasto pokruszyć bardzo drobno za pomocą wałka. Dodać miękką margarynę i resztę składników. Zagnieść ciasto (gdy będzie mocno rzadkie można dodać jeszcze mielonych orzechów lub małe opakowanie pokruszonych herbatników). Wyrobione ciasto uformować w kulę i włożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Schłodzone ciasto rwać na dowolną wielkość i dłońmi formować kulki, obtoczyć je w wiórkach kokosowych i mielonych orzechach. Gotowe bajaderki przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 25.03.2015 20:54
cudo ! co za słodkości ;)
monikaT83 25.03.2015 20:52
wow! prześliczny i piękny deserek:)
joanna43 25.03.2015 17:40
pięknie wyglądają
Mancia w kuchni 25.03.2015 16:39
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak