Bajaderki Moniki

Bajaderki Moniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

    2 szklanki
  • dżem śliwkowy

    1/2 słoika
  • czekolada mleczna

    30 gram
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • ananas kandyzowany

    3 łyżki
  • skórka z pomarańczy lub limonki

    z 1 sztuki
  • płatki migdałowe

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bajaderki Moniki foto
Do rondelka przełożyć dżem i zagotować. Dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Zdjąć z ognia,żeby przestygło
Krok 2 - Bajaderki Moniki foto
Ciasto pokruszyć na drobno w palcach.
Krok 3 - Bajaderki Moniki foto
Do ciasta dodać otartą skórkę z pomarańczy
Krok 4 - Bajaderki Moniki foto
Żurawinę i kostkę ananasową pokroić drobno. Dodać do okruszków ciasta. Wymieszać
Krok 5 - Bajaderki Moniki foto
Przelać dżem z czekoladą do miski i dobrze wymieszać. Gdyby masa była zbyt luźna dodać pokruszone herbatniki. Ponownie wymieszać. W palcach toczyć kuleczki wielkości piłek ping-pongowych. Na talerz wysypać lekko połamane płatki migdałowe i obtaczać bajaderki. Odstawić do lodówki, aby ciasteczka stwardniały. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

01.05.2015 21:39
Wyglądają znakomicie :)

Damiano

06.04.2015 10:48
bardzo dobre

Zdzisław

02.04.2015 00:12
takie słodkości bardzo lubię

irenka

01.04.2015 22:05
śliczne,muszą być pyszne

monikaT83

01.04.2015 21:23
bardzo dziękuję: ) i serdecznie polecam:) koleżankom z pracy ogromnie smakowały:)

cukiereczek

01.04.2015 20:53
nigdy nie robiła a Twoje wyglądają super

katerinaJ

01.04.2015 20:41
Wspaniałe i pięknie wyglądają :)

IKrakowianka

01.04.2015 19:39
pyszności :)

stokrotka

01.04.2015 19:03
ale piękne i z pewnością pyszne

Kluska_87

01.04.2015 18:40
pyszne są !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat