Bajaderki

Bajaderki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniczki

    60 dag
  • mleko

    65 ml
  • cukier

    0,3 szklanki
  • bakalie

    1 opakowanie
  • marmolada

    1 słoiczek
  • kakao

    4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1 opakowanie
  • aromat rumowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bajaderki

Herbatniki kruszymy drobno, dodajemy do nich kakao, następnie posiekane bakalie( mogą być orzechy, rodzynki, morele). Dodajemy cukier, zapach do ciasta, później mleko i marmoladę. Zagniatamy masę. Z masy, którą uzyskaliśmy formujemy kuleczki i oprószamy je albo w nich obtaczamy nasze kuleczki. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Habibi 18.07.2012 08:24
chętnie robię tego typu wynalazki i Twój przepis równie chętnie przetestuję :)
foczka-ks 04.07.2012 16:58
smacznie
GOSIA18 04.07.2012 16:32
super
ewka1978 04.07.2012 16:00
pyszne
Pietruszka 04.07.2012 14:52
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat