Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka z jagodami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 50 gramów
masło 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
czekolada gorzka 300 gramów
mleko 1,5 szkl.
jagody 0,5 szkl.
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka z jagodami

Błyskawiczny sposób na ciasto. Idealny, jeśli zostaje nieco biszkoptu z przygotowania tortu (ja właśnie taki wykorzystałam).


Przygotowanie:
Pokrusz biszkopt.
W garnuszku rozpuść masło z cukrem, dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj mleko i wymieszaj. Dosyp ciasto. Całość dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia. Dodaj orzechy i jagody.

Dno formy (ja użyłam naczynia żaroodpornego o wym. 20 x 20 cm) wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Na nie wyłóż masę z ciasta. Dokładnie dociśnij. Możesz wyrównać wałkiem.

W rondlu rozpuść czekoladę z łyżeczką masła. Polej nią ciasto. Odstaw do lodówki do zastygnięcia polewy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 26.09.2013 19:49
wspaniałe bajaderki
joanna30 26.09.2013 19:43
Uwielbiam bajederki a z jagodami to juz musi być pycha :)
kasienka23 26.09.2013 18:19
nie robiłam jeszcze sama bajaderki, ekstra!
Agata3 26.09.2013 15:22
Mmm ale słodkości ;)
sasanka 26.09.2013 14:14
uwielbiam bajaderki :) takie aromatyczne, mokre :D a z jagodami jeszcze nie próbowałam :)
Luki 26.09.2013 13:24
świetny deser
Wiesława1 26.09.2013 13:13
smak z dzieciństwa .Pycha
dwa pokoje z kuchnią 26.09.2013 13:00
mmmm... ale słodkości
agnieszka214 26.09.2013 12:21
super musi smakwoac
Konczi 26.09.2013 12:05
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak