Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajaderka poznańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki 3 op
mleko 100 ml
masło 0,5 kostki
kakao 2 łyżki
powidła śliwkowe 1 słoik
bakalie 20 dkg
polewa czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: bajaderka poznańska

Herbatniki kruszymy i dodajemy pokrojone bakalie. Mleko gotujemy z kakao i masłem a gdy przestygnie zalewamy nim herbatniki. Dodajemy powidło. Mieszamy masę a następnie rozlewamy do foremek wyłozonych pergaminem. Całość polewamy czekoladową polewą.
schładzamy ok 8 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.04.2012 19:54
Super potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak