Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka 50 dag
cukier puder 20 dag
jajko 2
proszek do pieczenia łyżka 1
kakao 1 łyżka
mleko 1 szklanka
rum 1 kieliszek
dżem 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy a nasępnie siekamy z masłem. Dodajemy jajka i cukier i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy dwa placki. Jeden z nich po upieczeniu (musi być ciepły) kruszymy w misce. Dodajemy kakao, posiekane bakalie, mleko i rum i tworzymy z tego jednolitą masę. Drugi placek smarujemy dżemem i zrobioną masą. Bajaderkę oblewamy lukrem i kroimy na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.04.2012 09:12
lubię:)
Krzysztof42 07.10.2010 15:23
sama słodycz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak