Bajaderka

Bajaderka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • mąka

    50 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • jajko

    2
  • proszek do pieczenia łyżka

    1
  • kakao

    1 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • rum

    1 kieliszek
  • dżem

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bajaderka

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy a nasępnie siekamy z masłem. Dodajemy jajka i cukier i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy dwa placki. Jeden z nich po upieczeniu (musi być ciepły) kruszymy w misce. Dodajemy kakao, posiekane bakalie, mleko i rum i tworzymy z tego jednolitą masę. Drugi placek smarujemy dżemem i zrobioną masą. Bajaderkę oblewamy lukrem i kroimy na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Jodaj 26.04.2012 09:12
lubię:)
Krzysztof42 07.10.2010 15:23
sama słodycz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat