BAJADERKA

BAJADERKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • kasza manna

    1 szklanka
  • margaryna

    1 sztuka
  • herbatniki

    4 paczki
  • kaka

    1-2 lyżki
  • cuki

    1 szzklanka
  • aromat migdałowy

  • śmietana 30%

    400 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    2 lyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę z mlekiem. Odrobinę odlać wymieszać z kakao,a resztę zagotować.Dodać cukier,aromat.Wsypywać kaszkę,mieszać aby nie powstały kluski.Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę.Zostawić do wystudzenia.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno,dodać rozpuszczoną żelatynę(w malej ilości wody).Śmietanę rozprowadzić na masie,przykryć pozostałymi herbatnikami. Wstawić do lodówki aby się schłodziło.Dowolnie udekorować.(U mnie była masa lukrowa)SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 19.02.2014 09:08
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat