Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
dżem 2 łyżki
margaryna 3/4 kostki
olejek rumowy kilka kropel
nutella 2 łyżki
kakao 4 łyżki
polewa czekoladowa
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Kroki postępowania

1
Rodzynki sparzyć. Mleko, cukier, margarynę i kakao zagotowujemy razem. Kiedy masa trochę ostygnie dodajemy herbatniki, dżem, nutellę, olejek i rodzynki.
Krok 1 - Bajaderka foto
2
Wymieszać i przygotowaną masę wylać do prostokątnej formy. Polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Krok 2 - Bajaderka foto
3
Po wyjęciu kroić na kawałeczki.
Krok 3 - Bajaderka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 06.01.2013 16:08
pycha :)
ziutula
ziutula 06.01.2013 14:06
smacznie podano
IwonaKa 06.01.2013 13:41
uwielbiam bajaderki,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak