Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki-mini

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 szt
pieczarki 30 dag
nac pietruszki 1 pęczek
masło 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki-mini

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wrzucamy je na patelnie i delikatnie podsmażamy tak aby woda odparowała, w między czasie kroimy bagietki(po skosie).
A teraz przygotujemy masło:
łączymy ze sobą masło(miękkie), bazylię i czosnek. Smarujemy nim bagietki i układamy na blaszkę.
Krok 1 - Bagietki-mini foto
2
Na posmarowaną bagietkę nakładamy pieczarki(do pieczarek można dodać jedną małą cebulkę) i wkładamy tak przygotowane bagietki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 10-15 minut.
Krok 2 - Bagietki-mini foto
3
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki i gotowe. Również smaczne są z majonezem i keczupem. POLECAM!!!
Krok 3 - Bagietki-mini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 17.03.2013 13:07
uwielbiam takie przekąski
gosia56 17.03.2013 11:12
pyszne na kolację
miki47 17.03.2013 11:05
bardzo apetyczny przepis
wiola333 17.03.2013 10:44
bardzo smakowicie
Pyszota 17.03.2013 09:55
fantastyczne na przystawkę
Agnieszka-87-25 17.03.2013 09:29
na kolacyjkę coś proszę :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak