Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
masło lub margaryna 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat
pieczarki
cebula 1 sztuka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami

Kroki postępowania

1
w kubku wymieszac masło lub margaryne z posiekanym czosnkiem i majerankiem /bazylia
Krok 1 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto
2
pieczarki pokroic w półplasterki, cebule w kostke, z odrobina soli i łyżka masła dusić do miękkości. Zagescić odrobiną bułki tartej
Krok 2 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto
3
Bagietke pokroic pod skosem w ok 2 cm kromki.
Krok 3 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto
4
Bagietkę posmarować masłem czosnkowym, wyłożyć pieczarki, skropić wodą i piec k 15-20 min .
Krok 4 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto
5
Pod koniec posypać tartym serem i zapiec do jego rozpuszczenia.
Krok 5 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto
6
Idealne na impreze zarówno na ciepło jak i na zimno..
Krok 6 - Bagietki z masłem czosnkowym i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 02.11.2016 16:28
pyszne muszą być ale niestety nie są niskokaloryczne :(
Patrycja33 11.10.2016 00:09
pyszna i szybka przystawka:-)
agnieszka214 10.10.2016 19:58
Takie lubię mniam
Motorek 10.10.2016 16:45
uwielbiam takie jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak