Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki z makiem, czyli na maślance smaczny wypiek
Kroki postępowania
Smacznego!
mąka pszenna typ 450 | 2 szklanki |
drożdże świeże | 30 g |
maślanka | 2/3 szklanki |
woda ciepła | 5 łyżek |
cukier brązowy | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 1/4 łyżeczki |
masło | 1 łyżka |
mak | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt |
mleko | 1-2 łyżki |
mak | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: