Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 300 ml
miód 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
mąka 1/2 kg
drożdże 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki francuskie

Drożdże ucieramy z cukrem, łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Formujemy długie bochenki i odstawiamy na ok. 40 minut. Ciasto nacinamy ukośnie i wstawiamy do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak