Bagietki francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    300 ml
  • miód

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • mąka

    1/2 kg
  • drożdże

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże ucieramy z cukrem, łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Formujemy długie bochenki i odstawiamy na ok. 40 minut. Ciasto nacinamy ukośnie i wstawiamy do piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat