Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 szt
masło 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta
ser żółty 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

Bagietkę nacinamy w poprzek, tak, aby można było ją nafaszerować.
Przygotowujemy masełko: łączymy masło z przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy. W nacięcia bagietki nakładamy masełka ziołowego. Na każde nacięcie dajemy pokrojony w plasterki ser żółty. Całość możemy posypać ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak