Bagietka z masłem czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kostka masła

  • 6 ząbków czosnku

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

  • bagietka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem koperkowo-ziołowym. Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem z oby stron, układamy na folii aluminiowej tak aby się sklejały. owijamy gotową bagietkę folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 30- 45 minut, podajemy do mięsa z grilla lub pieczonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat