Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka wiosenno-letnia

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 dag
ser podlaski 10 dag
pomidory 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sałata 5 listków
sok z cytryny 2 łyżki
czubryca zielona 1/2 łyzeczki
bagietka 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka wiosenno-letnia

Kroki postępowania

1
Cukinię sałatę pomidory i natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą zostawić na ręczniku kuchennym do obcieknięcia. Następnie pokroić cukinię i pomidora w plasterki średniej grubości tak samo ser żółty.
Krok 1 - Bagietka wiosenno-letnia foto
2
Cebulki czerwone obrać posiekać drobniutko , dodać sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszać wszystko razem,doprawiając solą i pieprzem czarnym do smaku.
Krok 2 - Bagietka wiosenno-letnia foto
3
Bagietkę przekroić wzdłuż ,każdą posmarować masełkiem .Na bułeczkach rozłożyć ser cukinię i pomidory,posypać solą do smaku pieprzem i szczyptą czubrycy zielonej .
Krok 3 - Bagietka wiosenno-letnia foto
4
Ułożyć w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym i zapiekać około 7 min w temp 200*
Krok 4 - Bagietka wiosenno-letnia foto
5
Tak przygotowaną pastę rozłożyć na ciepłych bagietkach. Udekorować sałatą na talerzu i jeść.Do tego kubek gorącej herbaty z cytryną ...
Krok 5 - Bagietka wiosenno-letnia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 27.06.2013 12:43
rewelacyjne śniadanie
magdalea 09.04.2013 11:59
fajne i kolorowe:)
edi 09.04.2013 10:29
wygląda znakomicie;)
marcia7 08.04.2013 22:31
doskonała kolacja
iwi 08.04.2013 21:19
Dobra kanapka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak