Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka na ciepło z masłem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
masło 0,5 kostki
margaryna 3 łyżki
koperek do posypania
czosnek ząbki 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka na ciepło z masłem czosnkowym

Do miski włóż miękkie masło, margarynę, oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj.
Bagietkę pokrój w ok. 1,5 cm kromeczki. Każdą kromeczkę z oby dwóch stron smaruj przygotowanym smarowidłem oraz posypuj koperkiem. Kromeczki przykładaj jedna obok drugiej. Tak przygotowaną bagietkę owiń w folię aluminiową. Piecz ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.05.2015 14:47
Lubię bagietkę z takimi składnikami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak