Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka na ciepło z masełkiem ziołowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 100 g
czosnek 1 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 łyzeczki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka na ciepło z masełkiem ziołowym

Masełko wystawiamy z lodówki, żeby było miękkie. Ząbek czosnku drobno siekamy, a następnie rozcieramy ostrzem noża na pastę. Czosnek oraz pozostałe zioła łączymy z masłem. Bagietkę głęboko nacinamy i wnętrze smarujemy masełkiem. Wstawiamy do gorącego piekarnika na kilka minut, aż się bagietka dodatkowo przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 01.01.2013 13:08
można samemu zrobić taką bagietkę a nie kupować ich w sklepie.
smakowita 25.06.2012 22:36
pyszności !
AGNIESZKA144 01.06.2012 18:38
FAJNE
IZABELA29 30.12.2011 13:05
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak