Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowo-paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 długa
masło 2-3 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowo-paprykowa

Kroki postępowania

1
Do miękkiego masła (ja lekko rozpuściłam w mikrofali), dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
Krok 1 - Bagietka czosnkowo-paprykowa foto
2
Dodać oregano w odpowiadającej nam ilości, dodać paprykę w proszku i posolić do smaku.
Krok 2 - Bagietka czosnkowo-paprykowa foto
3
Bagietkę przekroić na 3 kawałki, ponacinać, uważając aby nie przeciąć do końca. Nożem posmarować dokładnie i grubo wszystkie nacięcia w bagietkach. Piec ok. 5-7 minut w 200st. Podawać na gorąco jako przekąska, np do piwa lub jako dodatek do sałatek.
Krok 3 - Bagietka czosnkowo-paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.01.2014 12:13
Oooo, przepyszne te bagietki, aż ślinka cieknie :)
Klausia 17.01.2014 18:49
oo takie pyszności :)
adelajda 26.09.2013 15:59
dobra bagietka :)
Katarzyna59 20.06.2013 08:38
bardzo fajny przepis
migotka28 19.03.2013 16:28
zwykła bagietka pełna smaku
marcia7 18.03.2013 12:21
doskonałą do sałatek
Laila2786 18.03.2013 11:12
ale apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak