Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 2 łyzki
czosnek 3 zabki
bazylia
ser żółty 6 plasterkow
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa z serem

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masełkiem, solą i bazylią. Bagietkę naciąć (nie do końca) w kilku miejscach w odstępach co 1,5-2 cm. Każde nacięcie posmarować masłem czosnkowym. Ser żółty zetrzeć na tarce.

W miejsce nacięć powkładać po trochu sera. Piec w 180 st w piekarniku przez 10 minut. Potem podzielić na kromeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.04.2016 13:58
kalorii co niemiara, ale smaczne :)
Andysz 24.03.2013 08:44
na pewno dobra;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak