Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagienna zupa Nigelli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 kubki mrożonego groszku
1 dymka cześć zielona
1/2 op. fety
groszke ptysiowy
sól
pieprz
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bagienna zupa Nigelli

Groszek i dymkę - tylko tę część zioloną - gotuje w bulionie. Odstawiam, wyrzucam cebulę a groszek z bulionem wkładam do miksera. W oryginalnym przepisie dodaje sie teraz pokrojoną mozzarelle (ale dla mnie to połączenie jest troche mdłe) i miksuje wszystko razem aż będzie gładka zupa. Ja dzisiaj dodałam fety (połowe z tej połowy opakowania) i zmiksowałam to razem. Doprawiłam pieprzem i sola, natomiast reszte fety pokroiłam w kosteczke i podałam na talerz razem z groszkiem ptysiowym. Zupa jest jadowicie niesamowicie zielona :) i bardzo szybko sie ją robi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 08.06.2017 18:06
Smaczniutka propozycja
eli_555 26.08.2011 22:06
pyszna zupka
agnieszka189 16.07.2010 11:53
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak