Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baci Di Ricotta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 200 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżki
mąka pszenna typ 00 75 g
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cukier puder 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
olej do smażenia 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Baci Di Ricotta

Kroki postępowania

1
Ubijamy ser ricotta z jajkami na gładką masę.
Krok 1 - Baci Di Ricotta foto
2
Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon oraz cukier. Całość ponownie miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Baci Di Ricotta foto
3
Na patelni na rozgrzanym oleju nakładamy łyżką ciasto i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Krok 3 - Baci Di Ricotta foto
4
Odcedzamy pączki z oleju i kładziemy na ręcznik papierowy.
Krok 4 - Baci Di Ricotta foto
5
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Baci Di Ricotta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.04.2016 14:31
fajne placuszki
Ola1young 13.02.2016 15:35
fajne placuszki
Futka 13.02.2016 06:33
Cudowne placuszki. Palce lizać :D
Róża1 12.02.2016 23:17
wspaniałe i bardzo smaczne do popołudniowej herbatki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak