BACALAO AL AJO ARRIERO – dorsz z czosnkiem w pomidorach - kuchnia hiszpańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    200 g
  • ziemniaki

    150 g
  • pomidory

    2szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Papryki kroimy w cienkie paski, pomidory i ziemniaki w kostkę, czosnek i cebulę siekamy.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, dodajemy cebulę i czosnek, a następnie papryki – przesmażamy.

Wrzucamy pomidory i ziemniaki, zasypujemy słodką papryką, zalewamy taką ilością wody, by pokryła całość – na wolnym ogniu dusimy ok. 15 minut.

Dodajemy pokrojonego w kostkę dorsza, solimy, pieprzymy i na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 10 minut.

Podajemy gorące!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 29.11.2015 08:38
Ciekawe połączenie smaków.
cukiereczek 27.11.2015 16:23
mega apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat