Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BACALAO AL AJO ARRIERO – dorsz z czosnkiem w pomidorach - kuchnia hiszpańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 200 g
ziemniaki 150 g
pomidory 2szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 5 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: BACALAO AL AJO ARRIERO – dorsz z czosnkiem w pomidorach - kuchnia hiszpańska

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Papryki kroimy w cienkie paski, pomidory i ziemniaki w kostkę, czosnek i cebulę siekamy.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, dodajemy cebulę i czosnek, a następnie papryki – przesmażamy.

Wrzucamy pomidory i ziemniaki, zasypujemy słodką papryką, zalewamy taką ilością wody, by pokryła całość – na wolnym ogniu dusimy ok. 15 minut.

Dodajemy pokrojonego w kostkę dorsza, solimy, pieprzymy i na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 10 minut.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.11.2015 08:38
Ciekawe połączenie smaków.
cukiereczek 27.11.2015 16:23
mega apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak